Začal jsem s krabičkovou dietou. Nedá se to jíst a je to peklo, vtipkuje herec Jaromír Nosek

12. leden 2023

„Nedávám si předsevzetí 1. ledna, ale až tak kolem 10. ledna. Nechci totiž skončit jako ti ledňáčci, kteří to vydrží od první minuty tak do tří dnů,“ vysvětluje herec. Proč začal s krabičkovou dietou? A co všechno mu způsobila? Tereza Kostková se ho ptala i na to, když tak často dostává role gayů, jestli musel někdy točit intimní scénu. Anebo na jeho první lásku. Poslechněte si.

„Mým novoročním předsevzetím je dodržovat předsevzetí. A protože můj život není moc normální a jím nepravidelně, řekl jsem si, že to změním. Začal jsem s krabičkovou dietou,“ prozrazuje Jaromír Nosek.

„Vůbec jsem netušil, co si tím způsobím. Kromě toho, že se to nedá jíst, je to peklo. Dělám to třetí den a připadá mi, že jsem se zbláznil. První den jsem se motal, druhý den jsem začal přemýšlet jako žena a dnes, třetí den, si připadám jako žena a ještě se motám,“ popisuje.

Nevěděl prý, co všechno se dá jíst. Dnes budu mít k obědu jáhlovou kaši s dipem z lesní kůry. Takže je to v pohodě. Úplně to na mě ještě nefunguje, protože jsem hned druhý den měl snídani k obědu a svačinu k večeři. Ale já se do toho dostanu,“ slibuje Jaromír Nosek.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.