Vždycky jde o vyprávění příběhů. To je společný jmenovatel početných profesí herce Alberta Čuby

20. duben 2021

Je hercem, spisovatelem, režisérem či kameramanem. Zkrátka, mužem mnoha profesí. „Ono to tak ve výsledku působí,“ souhlasí Albert Čuba v Blízkých setkáních. Všechny další díly si můžete poslechnout jako podcast na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

„Vždycky ale jde o vyprávění příběhů. A jestli ten příběh vyprávím tím, že píšu nějakou knížku nebo ho interpretuji jako herec na jevišti… Jsou to bezpochyby různé profese. Ale v základě celé pyramidy je příběh. Ten je nejdůležitější,“ opakuje.

Divadlo a internetové seriály

Je současně také majitelem a producentem ostravského divadla Mír, které funguje čtyři roky. „Každodenní provoz jsem svěřil lidem, kteří jsou v tomto organizovanější a schopnější než já,“ prohlašuje sebekriticky. Rozdíl mezi ostravským publikem a tím v jiných městech nevidí. „Říkám, že je jedno, kde to publikum sedí. Ve výsledku je tam tři sta diváků, kteří se chtějí bavit.“

Když se řekne Albert Čuba, mnozí si vybaví uskupení Tři tygři a internetové seriály Lajna a Na mizině. „Aby se hercova tvář stala známou, musel se předtím dostat na televizní obrazovky. Odvažuji se tvrdit, že herci divadla Mír a Tři tygři jsou možná první generace profesionálních herců, které stvořil internet,“ prohlašuje. 

Je improvizace vyčerpatelná? Jak fungují Tři tygři? Jak a kde se hledá míra autenticity? Má manažerské schopnosti?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související