„Vy pitomci, pusťte si rádio!“ Rychlá Dvojka speciál k výročí Stelly Zázvorkové

16. květen 2020

Odvázaná hodina s Petrem Rychlým. Hitparáda scének a historek žhavě současných i nostalgicky archivních. Poslouchejte do soboty 23. května 2020.

Průvodní slovo: Jiří Moc
Výběr archivních ukázek: Helena Dubničová
Dramaturgie: Helena Herbrychová
Zvukový design: Petr Šplíchal
Režie: Helena Herbrychová
Premiéra: 16. 5. 2020
Produkce: Hana Vrbová

„Kluci, vy pitomci, pusťte si rádio!“ křičí Stella Zázvorková na své syny probírající se ze srpnové kocoviny v jedné ze svých slavných rolí maminek v kultovních Pelíšcích.

Kdo se s ní potkal, vždycky si s ní do slova a do písmene krásně „pokecal“. Byla totiž hodně kontaktní. Měla dar, talent, tu skvělou schopnost rozvíjet komunikaci ideálním směrem.

Mnoha věcem rozuměla, výborně vařila, hodně toho věděla, byla velmi sečtělá, mluvila několika světovými jazyky, a při rozhovoru byla velmi empatická. Zkrátka, báječná ženská. 

Nebyl snad nikdo, kdo ji neměl rád a kdo by si nevzpomněl na některé ze stovek úžasných rolí, kterými nás oblažovala přes šedesát let. V pondělí 18. května 2020 to bude 15 let, co odešla. Užijte si její herecké výkony v komických scénkách a vyprávěních.

Skeče a scénky Rychlé Dvojky uslyšíte živě od pondělí do čtvrtka vždy ve 13:45 anebo pak v sobotním hodinovém speciálu od 9:00.

autor: Petr Rychlý
Spustit audio

Související