Vltavská pohádka. Vyprávění o dvou ztracených láskách. S Milenou Steinmasslovou a Janem Hartlem

13. listopad 2022

Vyrávění o dvou láskách ztracených ve vodách Vltavy. Ta první zmizela pod říční hladinou už před více než padesáti lety. Tu druhou vzala velká voda docela nedávno... Když si do Vítkova hrnčířského krámku přijde nakoupit hrníčky vodnická slečna Bělička, Vítek se do ní okamžitě zakouká. Běličku ale chce provdat její tatínek za vodníka Cachtu, o kterého ale ona  vůbec nestojí. Dostanou se k sobě nakonec hrnčíř Vítek a vodnická dcera Bělička?

Osoby a obsazení: Milena Steinmasslová (Bělička), Jan Hartl (Vítek), Ludmila Roubíková (Žanda Frýda), Jaroslav Moučka (vodník Andrejs), Lubomír Lipský (vodník Vonzuzka), Věra Kubánková (máma), Jana Andresíková (mlynářka) a Martin Růžek (přívozník)
Napsala: Květa Kuršová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Zdeněk Škopán
Zvukové efekty: Artur Šviha
Zvuková spolupráce: Dana Minaříková
Hudba: Vadim Petrov
Režie: Jan Berger
Natočeno: v roce 1978

Kupujte na Radioteka.cz

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související