Ve filmu se objevím v úžasném klobouku, láká Helena Vondráčková na Aristokratku ve varu režiséra Jiřího Vejdělka

18. leden 2024

Na zámcích je zima, natáčet hřejivou komedii bylo náročné, přiznává režisér Aristokratky ve varu Jiří Vejdělek. Ve filmu zazní i píseň Lásko má já stůňu v podání Heleny Vondráčkové. Oba byli hosty Terezy Kostkové v Blízkých setkáních na Dvojce. Film se natáčel na zámku Milotice, kde působí autor předlohy Evžen Boček jako kastelán. Kromě hvězdných jmen se ve filmu mihnou i turisté. Proč se jim říká mufloni? Jak s filmem souvisí křišťálový lev? Poslechněte si v audiozáznamu.   

„Bylo to náročné natáčení,“ přiznal v Blízkých setkáních Jiří Vejdělek, režisér a scenárista nového filmu Aristokratka ve varu. Na zámku je taková zima, a udělat to hřejivé, to byl pro herce nadlidský výkon, dodal v rozhovoru s Terezou Kostkovou.

Helena Vondráčková

Helena Vondráčková s režisérem Vejdělkem spolupracovala poprvé. Ve filmu hraje sama sebe. A nic tam nedělám, zasmála se. Detaily ze života postavy, kterou Helena Vondráčková hraje, v knižní předloze původně nebyly. Na rozdíl od předlohy se ve filmu objevuje i úplně nová postava – hygienik. Ke spolupráci s filmovým štábem zpěvačku přiměla herečka Eliška Balzerová, která ve filmu také hraje.  

Objevím se v úžasném klobouku a zazpívám Lásko má já stůňu, naznačila střípky ze scénáře Vondráčková. K tématu o chladnu dodala, že se zimou se při natáčení pohádky Šíleně smutná princezna nesetkala, protože se natáčelo v létě.

autoři: Tereza Kostková , juk

Související