Two Voices: dva hlasy, ale jedna mysl a jedno tělo. I když dojde na "půlky"

26. červenec 2014

Ze studia Dvojky se ozývá smích. Těžko říct, která půlka hudební dvojice Rychterová–Pecháček perlí víc. A právě těmi „půlkami“ tomu v závěru vysílání nasadili korunu, jaká se v rozhlasu běžně nenosí! Ale vrátit už to nešlo…

V případě hudebního seskupení Two Voices se musíte smát, i kdybyste nechtěli. Od prvního okamžiku vás smíchem infikuje jeho zakladatelka, písničkářka Jana Rychterová.

Její vtipné texty i nápadité melodie z vlastní tvorby si získaly už armádu nadšených posluchačů. A právě svými texty už několik let úspěšně resuscituje také slavné skladby klasiků. Její schopnost hrát si s mateřským jazykem je obdivuhodná.

Nehrát jen druhé housle

Pokud má Jana po boku svého kolegu a jediného muže v ryze ženském seskupení, houslistu Vladimíra Iljiče Pecháčka, pak je „dílo zkázy“ dokonáno. V tom nejhumornějším slova smyslu.

Jeho glosy, nápady a poznámky, opět v duchu pohrávání si s češtinou, neberou konce. A mistrovsky si počíná i v okamžiku, kdy vezme do ruky své housle, aby doprovodil Janinu kytaru.

Proč Karel Gott nevěřil, že se dá otextovat Šavlový tanec? A koho tajně miluje Jana Rychterová? Poslechněte si ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio