Travičská aféra. Rozhlasová hra o vraždě rakouského důstojníka a o počínajícím rozpadu monarchie

2. říjen 2022

V roce 1910 se Vídeň připravuje na oslavu jubilea císaře Františka Josefa I. Pod nablýskanou jásavou fasádou výjimečné události už ale kvasí první zárodky nepokojů, které zanedlouho povedou k pádu monarchie. Snaha zamezit těmto ohniskům vzdoru stála i za podivuhodným kriminálním případem otravy rakouského armádního důstojníka. Travičskou aféru otevírají redaktoři Vídeňského večerníku.

Osoby a obsazení: Ivan Klička (komentátor), Daniela Bambasová (Yvonne), Miloš Mejzlík (Kurt), Jiří Šesták (Richter), Jaroslava Červenková (Richterová), Vladimír Volek (Ernst), Ladislav Bambas (čtenář), Hana Bauerová (čtenářka), Petr Hanus a Jan Dvořák (kameloti), Petr Šporcl (policista), Zdeněk Jarolímek (obhájce), Karel Charvát (plukovník), František Kokejl (konduktér) a Jan Trnka (soudce)
Dramaturgie: Jan Kolář
Zvuk: Pavel Schober
Zvuková spolupráce: Miluše Dolejší
Režie: Dobroslav Zborník
Natočeno: v roce 1988

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související