Ten, kdo nemá čas cvičit, bude muset najít čas stonat, tvrdí Marie Skalská

24. duben 2019

Svým jedinečným přístupem a metodami pomáhá těm, kteří chtějí změnit životní styl a být zdravější. Proč  i zdánlivě malá změna v životě může mít velké důsledky pro zdraví?

Lékařka, lektorka zdravého životního stylu a, jak sama sebe charakterizuje, „vyšumělá baletka“ Marie Skalská je známou propagátorkou zdravého životního stylu, jehož základem je pohyb. „Neexistuje buňka lidského těla, které by pohyb neudělal dobře,“ shrnuje svoji životní i profesní filozofii.

Stačí jen kliknout

Marie Skalská

Výmluvám lidí, že nemají čas cvičit, se směje. „Člověk dříve musel v zájmu udržení života vykonávat mnohem více pohybové aktivity. Dnes pokud jste jen trochu elektronicky zdatní, vám stačí vlastně dojít jenom na záchod. Na všechno ostatní stačí dvakrát kliknout,“ uvažuje. „Kdo nemá čas cvičit, bude si muset najít čas stonat.“

Sport by neměl být stres

Zdravý pohyb je nejen prevencí chorob těla, ale i duše. Skalská přitom zdůrazňuje „přirozený pohyb“, tedy žádné stresující sportování až do „vyplivnutí duše“. „Deset hodin sedět v kanceláři a pak se za hodinu zničit v posilovně může být méně prospěšné, než si dopřát dvacetiminutovou procházku.“

Jak zatočit s takzvaným emočním jedením? A co stojí za úspěchem nezdolné fyzické i psychické kondice Jaromíra Jágra? Poslechněte celý rozhovor ze záznamu.

autoři: Stáňa Lekešová , and
Spustit audio

Související