Swing tady vždycky byl a bude navždycky, shodují se Dasha a Jan Smigmator

15. květen 2017

Jan Smigmator a Dasha, dvě jména, dva skvělí zpěváci, dva průvodci pořadem Klub Evergreen, který právě v těchto dnech slaví pět let na vlnách Dvojky.

Pořad vznikl ve spojitosti s koncertem, který se konal v Praze v roce 2011 k poctě amerického zpěváka Tonyho Bennetta. „Dvojka byla tehdy mediálním partnerem, tak jsme se s tehdejším šéfredaktorem Jaromírem Ostrým dohodli,“ vzpomíná Jan Smigmator.

Neměl být ale za mikrofonem Klubu Evergreen sám, a tak dostal za úkol najít si k sobě parťáka. „A mě hned napadla tahle dáma,“ ukazuje na Dashu. Téma a hudbu vybírají společně. Scénář pořadu ale píše Jan Smigmator. „Protože on má psací střevo,“ směje se Dasha.

A co muzikál?

„Často když tu muziku posloucháme, zasekneme se a pustíme si další písničky. A přitom rozjímáme. Proto nám to taky někdy dlouho trvá. Je to moc hezká spolupráce.“ Zatímco ale Dasha je multižánrová, Jan Smigmator se drží swingu zuby nehty.

„Vyzkoušel jsem si třeba i muzikál, ale uvědomil jsem si, že chci dělat muziku, která je mému srdci nejbližší. Vím, že do konce života budu věrný swingu.“ To Dasha prošla mnohými muzikály. „Dělám jich jen pár. Ale jít do divadla a vžít se do role mě baví. Mám to za odměnu.“

Dasha a Jan Smigmator
autoři: eh , Jiří Holoubek
Spustit audio