Svatopluk Čech: Epochální výlet pana Broučka do 15. století. Komedie s Arnoštem Goldflamem

8. leden 2022

„Nebát se lhát, vymlouvat a přibarvovat skutečnost, jen aby člověk nepřišel k úhoně!“ Sžíravá a stále živá kritika BrouCZků, kteří se patriotismem ohánějí jen v hospodě.

Osoby a obsazení: Arnošt Goldflam (Matěj Brouček), Ljuba Krbová (servírka Káča a Kunka), Ilja Racek (hostinský Würfl a bratr Jan Žižka), Vladimír Čech (básník a Janek od Zvonu), Jaroslava Adamová (uklízečka v hospodě a Kedruta), David Novotný (pokorný student a student Vojta), v dalších rolích Ivan Řezáč, Zdeněk Maryška, Oldřich Vlach, Otakar Brousek st., Zdeněk Hess, Jiří Knot, Tomáš Racek, Zdeněk Skarlandt, František Hacker, Petr Třebický, Petr Šplíchal, Bedřich Švácha, Tereza Klomínková, Jiří Litoš a Václav Balák
Napsal: Dimitrij Dudík
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Radek Veselý
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Zvuková spolupráce: Jana Fišerová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno: v roce 2009

Pan Matěj Brouček je počestný měšťan, majitel činžovního domu, který rád navštěvuje svou oblíbenou hospůdku Na Vikárce na pražských Hradčanech. Je to ale také typický maloměšťák, kterému jde vždy především o sebe a o své pohodlí.

Když se jednoho dne cestou z hospody doslova propadne do středověké Prahy, která je právě v obklíčení křižáckých vojsk, neváhá a pokusí se obalamutit husity i samotného Žižku. Udělá cokoli, jen aby nepřišel k úhoně.

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související