Slečna stříbrná a zlatá z Vinohrad. Marie Drahokoupilová slaví své osmdesátiny v Toboganu

12. červen 2021

Marie Drahokoupilová slaví v Toboganu své osmdesáté narozeniny. Herečka má sice křestní jméno Marie, ale celý život ji kolegové i blízcí oslovují Madla. Jako hosty si pozvala herečku a zpěvačku Alžbětu Bohdanovou, moderátorku a spisovatelku Zuzanu Maléřovou a architekta Kamila Mrvu. Na dálku jí popřáli i Viktor Preiss a Igor Orozovič. Moderuje Dalibor Gondík.

„Jsem ráda, když s někým mohu pracovat, protože tím poznáte člověka nejlépe,“ říká herečka a mnoholetá členka Síně Slámy Marie Drahokoupilová v narozeninovém Toboganu.

Architekt Kamil Mrva, zpěvačka Alžběta Bohdanová, Marie Drahokoupilová, Zuzana Maléřová a moderátor Dalibor Gondík v Toboganu

Ikona ženství a elegance. Tak herečku označují ti, kteří ji znají osobně. „Moje maminka měla vynikající vkus,“ vzpomíná na svou první módní inspiraci.

Do paměti televizních diváků se mimo jiné zapsala svými televizními kurzy francouzštiny, které moderovala spolu se svou kolegyní, herečkou Irenou Kačírkovou. 

Vyznání oslavenkyni

„Krásná, noblesní, dojemná a statečná. Má v sobě obrovskou korektnost,“ skládá jí poklony moderátorka Zuzana Maléřová.

„Slečna stříbrná a zlatá z Vinohrad, moje vzácná přítelkyně,“ gratuluje na dálku Viktor Preiss.

Proč se Marii přezdívá Madla? A kolika jazyky hovoří? Za jak dlouho se naučila francouzský přízvuk do televizních lekcí francouzštiny? A jak podle Alžběty Bohdanové souvisí divadlo s architekturou?

autor: mka
Spustit audio

Související