Zdenka Procházková v Toboganu vzpomíná na svá herecká a životní dobrodružství

8. květen 2021

Herečka Zdenka Procházková s hosty zpěvačkou Karolínou Cingrošovou Žmolíkovou a herečkou a přítelkyní Ilonou Svobodovou v Toboganu. Moderuje Aleš Cibulka.

„Jaké bylo setkání s Francem Josefem?“ dobírá si Aleš Cibulka herečku Zdenku Procházkovou hned v úvodu Toboganu. Pochopitelně se herečka s císařem nikdy nesetkala, narodila se v roce 1926 a letos slaví úctyhodné 95. narozeniny.

Zažila období první republiky a setkala se s prvním prezidentem. „Tvoje vitalita je úžasná,“ vzdává v Toboganu hold přátelkyně a operní pěvkyně Karolína Cingrošová, která přidává několik árií na přání. 

Štěstí, stáří a řidičské umění  

Zdenka Procházková žije napůl ve Vídni. V 60. letech se podruhé provdala za rakouského státního občana a stala se i rakouskou občankou. Co ji baví? Skvěle řídí automobil a vyžívá se v rychlé a bezpečné jízdě. 

Co je pro herečku štěstí? „Štěstí je, když vyhraješ milion, ale nemůžeš tak žít,“ zamýšlí se s nadsázkou. Hovor se nevyhnul ani obdivuhodnému věku. „Představovala jsem si hezké stáří, ale člověk musí být zdravý,“ svěřuje se.    

Soutěžní otázka pro posluchače Toboganu

Kam až herečka dojela na své narozeniny 8. května 1945 na náklaďáku? Poslechněte si Tobogan a pošlete odpověď na adresu tobogan@rozhlas.cz. 

Jaké bylo setkání herečky s T. G. Masarykem ve Stromovce? Co by si Zdenka Procházková nejvíc přála? A jak dopadla historka s opalováním ve Velkém Meziříčí u rybníka? 

autor: mka
Spustit audio

Související