Seriál Volha? Byla to pro mě jednoznačná volba. Moc mě bavily paruky, vzpomíná herečka Klára Melíšková

26. duben 2023

Postava servírky, kterou v seriálu ztvárňuje, vyznává drsný způsob výchovy svého syna. „Cítila jsem, že je to tak napsané a po dohodě s režisérem Honzou Pachlem jsem se to tak rozhodla hrát,“ vysvětluje herečka. Baví ji to pořád v Dejvickém divadle? Stydí se, když má na scéně říkat vulgarity? Prožívala udílení Českých lvů? Má techniku, jak vystupovat z rolí? Podepsala se na ní padesátka? Změnila svůj život?

„Byla jsem ráda, že ke mně přišla tahle postava, protože to byl protiklad role zdravotní sestry v seriálu Podezření. Taky jsem chtěla poznat Honzu Pachla, líbil se mi scénář, byli tam úžasní kolegové, takže to pro mě byla jednoznačná volba,“ vypráví herečka.

Klára Melíšková

„Bavilo mě to. Bavila mě celá postava paní Pekárkové, neprodyšné a příšerné oblečení a taky paruky, které dotvářely charakter postavy. Patřilo to k ní. Když jsme je vybírali, byla jsem úplně nadšená.“

S normalizací má Klára Melíšková spojené dětství. „Rodiče nás drželi od politických věcí, takže pro mě to byla doba bezstarostného dětství.“ Její babičce a dědovi vzali komunisté statek. „Občas jsem zaslechla, když jsme jeli kolem, že tohle bylo naše, ale nezabývala jsem se tím,“ vzpomíná herečka v Blízkých setkáních.  

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související