Dobovky mám rád jako herec i jako divák, pochvaluje si Kryštof Hádek roli v seriálu Volha

11. duben 2023

„Jsem rád, že to rezonuje napříč všemi vrstvami společnosti,“ komentuje ohlasy na nový seriál Volha z prostředí socialistické televize. „Je dobře, že to vzbudilo diskusi,“ dodává herec. Obohatily ho vzpomínky dalších herců? Kolik aut v seriálu řídil? Kolik paruk bylo pro herce vytvořeno? Minula ho vojna? Má rád výzvy?

„Dobovky mám rád jako herec i jako divák. Co se týká vybavení panelákových bytů, to si pamatuji od babičky. To na vás podvědomě dýchne,“ vzpomíná. Ale nostalgii je podle něj potřeba správně dělit. „To je neduh některých generací, že lidé tvrdí, že se měli líp. Ale oni se měli líp, protože byli mladší. Bylo to věkem, ne tou dobou a režimem,“ soudí Kryštof Hádek.

Jeho postava je antihrdinou. „Obvykle je divákovi servírovaná v hlavní roli kladná postava. Tady ne. Inteligence Standy Pekárka není taková, aby se mohl charakterově vyvinout. Ostatní postavy se na pozadí událostí ale hodně mění, což mi přijde nejzajímavější.“

Seriál obsáhne 20 let a to kladlo zvýšené nároky na maskéry. „Moje postava zešediví, vypelichá a ztloustne. Ze Standy Pekárka se stane takový devadesátkový taxikář z Václaváku,“ uzavírá herec Kryštof Hádek.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související