„Rampouchy na fousech a zmrzlý nerv v půlce obličeje.“ Kryštof Hádek o natáčení Posledního závodu

23. březen 2022

„Jsem milovníkem hor i běžek. Když jsem dostal nabídku na roli ve filmu Poslední závod, vůbec jsem neváhal,“ prohlásil Kryštof Hádek. V Blízkých setkáních prozradí, jak se učil jezdit na historických běžkách a jaké byly podmínky při natáčení na hřebenech Krkonoš.

Film Poslední závod vypráví o známém příběhu lyžařů Hanče a Vrbaty, kteří zemřeli během závodu na hřebenech Krkonoš. Kryštof Hádek se kvůli roli musel naučit lyžovat na historických lyžích.

„Poznal jsem nadšence do historického lyžování. Jmenuje se Mirek Pivnička a má dílnu na dobové lyže. Oslovila nás jeho manželka a vznikla perfektní spolupráce. Několik párů lyží pro nás vyrobili.“

Byla zima, štáb měl rampouchy na vousech

Štáb si užil v Krkonoších extrémní podmínky. „Byla zima, štáb měl rampouchy na fousech. Mezi záběry na nás házeli kvalitní bundy. Několikrát jsem musel ležet tváří na sněhu, to pak občas trojklanný nerv přimrzne a pak nefunguje půlka obličeje. Točili jsme ve stejných lokacích, kde se jel před 109 lety ten závod. Točili jsme třicet dnů, z toho čtrnáct na hřebenech,“ přiblížil podmínky natáčení Kryštof Hádek.

Herec teď dokončuje film Grand Prix o cestě tří kamarádů do Barcelony a v divadle měla premiéru hra Beckham. „Je to spíš hra o slavném britském bulvárním novináři, který začal pro své klienty generovat z toho bulváru peníze. Hra vypráví o údajné milence Beckhama, když hrál ve Španělsku. A díky těm systémům v bulváru z toho oba slušně profitovali,“ popisuje Kryštof Hádek. 

autoři: Adéla Gondíková , zk

Související