Role ve filmu Mimořádná událost byla jako výstup na Everest, popisuje Jana Plodková

17. únor 2022

Mimořádná událost je nový film podle skutečného příběhu cestujících ve vlaku, který ujel strojvedoucímu. Podle herečky bylo mimořádné i natáčení. „A to i pro evropský film,“ svěřuje se herečka v pořadu Blízká setkání. „Všechny scény jsme místo vlaku točili v jednom velkém skladu, obklopeni velkými LED obrazovkami, na kterých pouštěli krajinu.“ Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Nikdy jsem takovou postavu nehrála a jsem ráda, že se natáčelo postupně kvůli jejímu vývoji v příběhu. Ve scénáři jsem měla body, jako bych stoupala na Everest. Ale moc mě to bavilo,“ říká o své roli Romany. 

Mimořádné natáčení

„Všechny scény, které se odehrávaly ve vlaku, jsme točili v jednom velkém skladu. Byli jsme obklopeni velkými LED obrazovkami, na kterých pouštěli krajinu. Protože kdybychom to točili venku, tak by se nám to nikdy nepodařilo napojit, tak, aby pozadí probíhalo stejně. A to je mimořádné i pro evropský film,“ vypráví herečka.

Čtěte také

„Když nám poprvé ty LED obrazovky pustili, udělalo se nám šoufl. Je to nezvyk“ Přesto se ve skutečném vlaku jeden den natáčelo. „Byla to na odstavené koleji a nikomu nehrozilo nebezpečí. A skutečně jsme jeli tam i zpět.“

Kameraman Martin Štěpánek prý taky neměl lehkou práci. „Při natáčení byl zahalený černým hadrem, aby nebyl vidět, a jednou si na sebe dokonce vzal kostým papouška Terezy Marečkové. Takže tam chudák seděl jako papoušek,“ směje se Jana Plodková.

Kdy měla pocit, že se čas zastavil? Které země procestovala? Má ráda dobrodružství? Líbilo se jí v Thajsku?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související