Radce Fišarové a Jiřímu Hánovi jeden Oskar stačí

21. březen 2015

Jestli posloucháte v našem odpoledním Kolotoči každodenní dialogy z manželského života čtyřicátníků, tak už možná konečně víte, který z nich je pan Petr a který pan Pavel. A že právě pan Petr má doma Edith Piaf. A taky Oskara.

Žádná zlatá soška by nemohla nahradit tříletého syna, který je největší radostí obou rodičů. Díky fungujícím babičkám může maminka Radka zpívat a tatínek Jiří hrát, tak jak to vyžadují jejich pracovní povinnosti.

Ve třech letech hraje na bicí

Hlídání Oskara si ale vybralo svou daň. Jedna z babiček se rozhodla vyzkoušet vnoučkovo nadání a zároveň i pevné nervy rodičů. Jako první hudební nástroj zvolila bicí a malému bubeníkovi se svým dárkem prý velmi trefila do noty.

Petr nebo Pavel, všude je to stejné

Herec Jiří Hána přijal nabídku kamaráda ke společným dialogům, které jsou jak vystřižené z každodenního života mnoha rodin. Tomáš Vacek alias pan Pavel je sice autorem scénáře, ale témata přinášejí oba.

Vycházejí samozřejmě především z vlastních zkušeností, ale inspiraci nacházejí i u svých kamarádů a známých. A stranou nezůstávají ani jejich partnerky, protože ve vztazích dnešních čtyřicátníků to chodí přibližně stejně.

Emoce v přímém přenosu

Krásného vyznání se Radce Fišarové dostalo ke konci hodiny od devadesátileté posluchačky. K nadcházejícím narozeninám si přála, aby mohla její francouzské šansony poslouchat častěji.

Radka si vyžádala adresu a cédéčko s názvem Pocta Edith Piaf osobně dojaté posluchačce pošle. Poslechněte si, jak silné mohou být emoce prostřednictvím rozhlasových vln.

Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio