První honorář Josefa Vágnera? „Karel Svoboda mi věnoval čínský dolar“

23. leden 2021

První příležitost dostal právě od něj. „V devíti letech, kdy jsem chodil na zpěv k Lídě Nopové, připravoval muzikál Monte Christo a hledal malého zpěváka. Lída mě doporučila,“ vzpomíná.

„Jel jsem do Jevan natočit demosnímek a hned po natáčení za mnou Karel přišel a věnoval mi čínský dolar se slovy, že je to můj první honorář.“ Od té doby si zahrál v mnoha dalších muzikálech a nyní se těší na premiéru muzikálu Láska nebeská s písničkami Waldemara Matušky. Jeho premiéra by měla proběhnout ještě letos.

Teď vyráží do ulic

„Když přišel podzim a opět to začalo vypadat, že nic nebude, už jsem nechtěl opakovat jaro. Rozhodl jsem se, že vyrazím do ulic a začal jsem rozvážet jídlo. Moje slovní zásoba se omezila na slova Dobrý den, jsem u vás za tři minuty a přeju vám dobrou chuť a hezký večer. Je to alespoň nějaký kontakt s lidmi,“ prohlašuje umělec.

Josef Vágner

Kréta je domov

Mezi jeho oblíbená místa patří západočeská chalupa a řecký ostrov Kréta. „Jako čtvrteční Řek nemám na výběr. Malou rybářskou vesničku na Krétě miluji. Je to můj druhý domov, cítím se tam jako doma, protože tam mám i své příbuzné.“

I proto Josef Vágner miluje vodní sporty, má kapitánské zkoušky a rád vyráží na moře na lodi. „Vyjde to levněji než na pevnině a člověk může zůstat svobodný.“

Táta si to stejně vždycky poslechne

Rozhovor do pořadu Moje hvězdy vznikl v průhonickém studiu táty Karla Vágnera. „Tady už toho vzniklo! Když se kouknu doprava, vidím černobílou fotku mého táty s Karlem Svobodou, další fotku táty s Kalem Gottem, kterému jsem zpíval na jeho narozeninovém koncertě v O2 aréně a vidím tady křestní list k mé první desce Mně sílu dáš. Jsou to pro mě začátky. Hudbu si už dělám sám. Stejně ve finále točíme tady a táta si to vždycky poslechne,“ uzavírá zpěvák.

Spustit audio

Související