OBRAZEM: Den Letiště Letňany s Českým rozhlasem Dvojka

11. září 2018

Neměli jste v sobotu čas vyrazit do Letňan na letecký den s Dvojkou? Podívejte na naše fotky a videa.

Na Dni Letiště Letňany, jehož partnerem byl Český rozhlas Dvojka, byla k vidění nejen historická a současná letecká technika, ale živě se odtud vysílal i Tobogan Aleše Cibulky a Výlety s Dvojkou speciál se Světlanou Lavičkovou. Celou akcí pak návštěvníky provázel Jan Rosák. V rámci bohatého programu proběhla ve stanu Dvojky mimo jiné autogramiáda knihy Vzduch je naše moře, na které mohli návštěvníci získat podpisy samotných autorů této jedinečné knihy.

Okřídlený lev se vrátil domů. Pořádně jsem se nevyspal, říká aviatik Kramařík

Advokát a aviatik Roman Kramařík se svým letounem, se kterým obletěl svět

Šest neděl seděl v letadle. Jeho cesta čítala téměř 37 000 kilometrů. Stal se tak prvním Čechem, který obletěl Zemi. Mise Okřídlený lev k 100 výročí republiky už je ale u konce. Advokát a aviatik Roman Kramařík je po cestě kolem světa konečně doma. Nejraději by ale vyrazil na oddechovou dovolenou.

Vyvrcholením celého dne pak byl odpolední přílet pilota Romama Kramaříka a jeho Cessny P210N se specifickým označením OK-TGM, který tím završil svou cestu kolem světa a stal se tak prvním Čechem, který sólově obletěl celý svět.

Celá akce byla především oslavou 100. výročí založení československého letectva. K tomuto výročí vysíláme i u nás na Dvojce pořad Vzduch je naše moře, který můžete naladit každé pondělí v 18:30. Už byly odvysílány dva díly z celkem 14dílného seriálu. Pokud vám unikly, můžete si je zpětně poslechnout na našem webu nebo v aplikaci iRadio.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.