Při buddhistické meditaci jsem se viděla shora, prozrazuje herečka Naďa Konvalinková

29. březen 2022

Před časem absolvovala patnáctidenní buddhistickou meditaci na Slovensku. „Nesměli jsme mít mobily a přestali jsme mluvit. Budíček byl v pět ráno a celý den se meditovalo,“ popisuje herečka své zážitky v Blízkých setkáních. V rozhovoru se také dozvíte, po jaké roli toužila a kdo jí s ní ve snu pomohl.

„Původně mě na pobytu vůbec nechtěli, protože byli všichni pokročilí a báli se, že je budu rušit. Byla jsem tam nejstarší, navíc herečka,“ říká s úsměvem. „Nakonec mi při meditacích povolili sedět na židli namísto v lotosovém květu, aby mě nebolela záda.“

„Hned po příjezdu jsme museli přestat mluvit. Ani poděkovat za jídlo nešlo. Po čase mi známá chtěla něco pošeptat a já myslela, že mi praskne bubínek,“ vypráví Naďa Konvalinková.

Mystický zážitek

„Meditace není jednoduchá, ale zhruba v polovině pobytu se mi stalo, že jsem se dostala nad sebe. Viděla jsem se shora. Zkoušela jsem ten zážitek zopakovat, ale láma mi vysvětlil, že když něco chceš, tak to nepřijde. Musí se to stát samo,“ vysvětluje herečka. „Od mého návratu si každé ráno chvíli medituju a posílám mantry. Teď hlavně za mír, lásku a odpuštění.

autoři: Tereza Kostková , mis

Související