Potřebuju radost z práce, ujišťuje herec a dabér Václav Knop

30. prosinec 2022

Silvestra tráví nejraději s knížkou. „Někdy u toho i usnu. Silvestra mám rád klidného a na Nový rok jsem pak úplně fit. Ideální,“ pochvaluje si herec v Blízkých setkáních. Jak studoval roli k představení Tik Tik? Co mu přineslo účinkování v Národním divadle a setkání s hereckými bardy? Která z rolí mu utkvěla v hlavě? Jaká setkání mu přinesla spolupráce se zahraničními produkcemi? Umí dobře anglicky?

Herec se předposlední den v roce přesto bez skleničky něčeho dobrého neobejde. „Většinou třicátého lehce zapařím. Whisky je v první řadě, protože té se nemusí vypít moc a člověk má v hlavě tu radost a euforii.“

Povznášející pocit mu navozuje i další věc. „Potřebuju radost z práce. Když se mi něco povede, třeba když jdeme z divadla s Pepíkem Poláškem nebo si přečtu dobrou knihu, tak to je to, co mi navozuje euforii v hlavě. Problémy nemám rád. Ty se snažím obcházet,“ přiznává herec Václav Knop.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.