Postupně se při grilování zdokonalujte. Zrajte spolu s grilem, radí kuchař Martin Svatek

2. říjen 2024

Byl porotcem soutěže Česko na grilu. „Byli jsme se Zdeňkem Pohlreichem ti chytří,“ žertuje kuchař. „Bylo to perfektní a dodnes na to vzpomínám.“ Jakou kávu má rád? Je správné přihřívat maso na grilu? Jak připravit malé kousky, třeba krevety?  Griluje raději venku? Je vaření krásná práce?

„Se Zdeňkem Pohlreichem jsme si sedli. Já hrál toho hodného, který měl chválit nebo být zklamaný. Byla to soutěž amatérů, ale účastníci byli už trochu zkušení. Grilování je zajímalo. Přesto jsem byl překvapený,“ popisuje Martin Svatek.

Martin Svatek

„Jsme grilovací velmoc. Česko griluje, griluje a griluje. Každý má doma minimálně dva grily. Je to hezké, když se setká pár lidí, něco si opečou, poklábosí a rozejdou se domů.“

Co je podle Martina Svatka nejčastějším kamenem úrazu? „Lidé si při grilování berou příliš těžké úkoly. Snaží se podle sociálních sítí ugrilovat něco, na co sami nestačí. Koupí hezký a drahý kus masa, vybaví se na to a pak jsou zklamaní. Ať lidé zrají spolu s tím grilem. Dávejte si jednodušší úkoly a postupně se zdokonalujte,“ radí kuchař v Blízkých setkáních.

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související