Pořád ve mně rezonuje setkání s dalajlámou. Připravuji video, slibuje youtuber Kovy

10. červen 2021

Podle jeho názoru si lidé myslí, že znají dalajlámu a tuší, co říká. „Málokdo ale ví, co konkrétně dělá,“ myslí si Karel Kovář, alias Kovy. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

Příprava na rozhovor, který vedl v rámci konference Evropské dialogy Václava Havla, pro něj prý byla nesmírně zajímavá. „Je to možnost mluvit s kapitolou dějin. Je to člověk, který se narodil v jiné době, je neustále velmi bystrý, dokáže velmi dobře formulovat svoje myšlenky, které mají obrovskou hloubku. A zároveň je tam i něco, co přesahuje racio i na tu dálku. Jeho aura je velice přítomná,“ vypráví.

Co si ze setkání odnesl

Dojmů z konverzace bylo hodně. „Bylo to vnímání okolního světa skrz nás, pak vztah ke svobodě, i té vnitřní, vztah k smrti, která mi v naší kultuře přijde tabuizovaná. Těch věcí byla spousta a já byl vděčný za možnost přípravy, protože mi neuvěřitelně rozšířila obzory. Rozhovor s dalajlámou ve mně stále rezonuje a připravuji na něj video,“ plánuje Kovy.  

Bylo obtížné vymyslet si první otázku pro Jeho Svatost? Jak vzpomíná na setkání s běloruskou aktivistkou Světlanou Cichanouskou? Která společenská témata považuje za důležitá? Co si myslí o lásce?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související