Internet bude v budoucnu připomínat svět. „Bude to hezké i ošklivé zároveň,“ myslí si expertka

15. červenec 2020

Vystudovala kybernetiku a v rodině se prý ráda nechává poučovat od dětí. „Je krásné, že si porodíte mentory,“ směje se špičková manažerka Senta Čermáková.

Na tatínkově notebooku dělala už v 90. letech diplomku. „My, co jsme počítače studovali, jsme měli první PC, ale stáli jsme na ně frontu. Můj tatínek měl jeden z prvních notebooků u nás. Byl velký a těžký, ale i tak to byla fantastická pomoc,“ vzpomíná v Blízkých setkáních s Adélou Gondíkovou.

Budoucnost Internetu

Mobily jsou podle ní velkým pomocníkem. „Ale možná pro lidstvo, a teď se to ukázalo při koronavirové krizi, je největším vynálezem Internet. Je to demokratická platforma,“ ujišťuje Senta Čermáková, která přemýšlí o jeho budoucností.

„Vymyslí se možná internet, který nás bude propojovat ještě víc. Nejen hlasově a obrazově, ale i mentálně a bude nám ještě víc připomínat náš svět. Myslím, že to bude hezké i ošklivé zároveň. Bude to fantastická technologie pro vzdělávání. Třeba půjdete loukou a sáhnete si na kytičky. To už teď existuje!“   

Lidi by na to podle ní měli být připravení. A tomu se věnuje ve firmě, pro kterou pracuje. Může za námi přijít každý. Děláme třeba kluby pro děti, aby věděly, jaká je nabídka povolání budoucnosti. Ve školách se tohle občas zapomene učit,“ je přesvědčená Senta Čermáková, která byla v roce 2011 zvolena jako první žena u nás Manažerem roku.

Co nabízí ženám nebo seniorům? Co radí rodičům? Má to dnešní generace mladých složitější? Kdo přijde po generaci Z? Co jí šlo nejvíc v atletice?

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související