Polepšovna princezen. Pohádková komedie o tom, že narodit se jako princezna nemusí být vždycky výhra

13. říjen 2024

Jaká je ideální princezna? Samozřejmě krásná. Vždycky dokonale upravená. Co se umí perfektně chovat a především se chce vdát za prince. Když taková není, může se napravit. Jako Rebelinda, Barbarela, Laudónie, Laskonka a Einsteinela, které jejich královští rodiče pošlou do polepšovny markýzy de Chanel.

Účinkují: Martina Jindrová, Štěpánka Fingerhutová, Natálie Hejlová, Daniela Šišková, Berenika Anna Mikeschová, Klára Oltová, Jan Vondráček, Daniel Krejčík, Petr Vančura, David Petrželka, Pavel Neškudla, Zdeněk Velen, Tomáš Matušinec, Matěj Převrátil, Pavel Prais, Petr Gojda a další
Napsal: Jakub Čermák
Dramaturgie: Renata Venclová
Hudba: Martin Klusák
Režie: Jakub Čermák
Premiéra: 13. 10. 2024
Natočeno: v roce 2024

Jenže, co když se naše princezny změnit vůbec nechtějí? Je jiná doba a ony nemají chuť žít podle pravidel jako ze středověku. Dostat se domů z polepšovny odříznuté od světa ovšem nebude jen tak, v okolních lesích se to totiž hemží vlkodlaky a na nedalekou horu občas přilétají draci. A ti, jak známo, žerou nejraději opravdové princezny.

Pohádkovou fantasy komedii pro rozhlas napsal Jakub Čermák, dramatik, divadelní režisér a příležitostný herec, který už několik let patří k výrazným osobnostem českého nezávislého autorského divadla. Svůj scénář také sám režíroval za vydatné spolupráce hudebního skladatele a zvukového designéra Martina Klusáka. Role královských dcer určených k polepšení si zahrály Martina Jindrová (Rebelinda), Štěpánka Fingerhutová (Barbarela), Anna Berenika Mikeschová (Laudónie), Daniela Šišková (Laskonka) a Natálie Hejlová (Einsteinela). Jako Markýzu de Chanel, dámu se zálibou v ušlechtilých mravech i vůních, uslyšíte Kláru Oltovou, jejího pomocníka Paznehta ztvárnil Jan Vondráček. Do děje zasáhnou také Pavel Neškudla (lesnický učeň Matěj) a David Petrželka (princ Mořic).

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související