Josef Mareš: Záhadné bodnutí. Detektivka podle skutečných událostí s Ondřejem Vetchým v hlavní roli

14. listopad 2021

Původní rozhlasová krimi od šéfa oddělení vražd pražské policie. I s autentickým zvukem natočeným v autentickém prostředí především mimo rozhlasová studia.

Účinkují: Ondřej Vetchý, David Novotný, Tereza Bebarová, Jan Vondráček, Miroslav Hanuš, Petr Stach, Jan Meduna, Martin Myšička, Růžena Merunková, Tereza Hofová, Lucie Valenová, Tereza Nádvorníková, Hedvika Řezáčová, Martina Schlegelová, Kateřina Rathouská, Lucie Škodová, Radka Tučková, Petr Lněnička a Tomáš Kobr
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Zvukový design: Filip Skuhrovec
Hudba: Filip Skuhrovec
Režie: Martina Schlegelová a Filip Skuhrovec
Natočeno: v roce 2016

Zoufalá žena na policii oznamuje pobodání manžela blíže neurčeným násilníkem. Do bytu na Vinohradské ulici přijíždějí kpt. Šulc s kpt. Zavázalem, ale hned po prvním ohledání místa činu jim některé detaily nesedí. Pátrání po tajemném zločinci v kukle se tedy od začátku komplikuje.

Pod detektivkou je podepsán vedoucí pražského oddělení vražd Josef Mareš, jeden ze scenáristů úspěšných televizních Případů 1. oddělení. Inspiroval se skutečným případem z 90. let. Rozhlasové zpracování je unikátní v tom, že se natáčelo v autentickém prostředí v exteriéru.

Kupujte na Radioteka.cz

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.