Píseň Barcarole mě v podání jednoho z důchodců dojala. Chci ji i ve svém filmu, přiznává Igor Chmela

24. listopad 2021

Během koronaviru se herec Igor Chmela věnoval rodině a kutilství. Kromě toho také začal psát scénáře. Pomohl mu s ním i pobyt v pečovatelském domě. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

Udělal jsem si pečovatelský kurs a pobyt využil i ke scénáři projektu Barcarole, spojení krátkého filmu a divadla.

A proč Barcarole? „Můj kamarád pořídil na náhradní vojenské službě v domově seniorů nahrávku, kdy tuhle píseň benátských gondoliérů zpíval jeden důchodce. Mně to přišlo tak dojemné, že jsem chtěl, aby ji jeden z nich zazpíval i v mém filmu. Takže už tušíte, že film a divadlo bude z tohoto prostředí a bude to hořká groteska,“ prozrazuje herec.

V Lásce na špičkách se pokouším i tančit

Jiří Chmela začal v poslední době také hodně chodit a zdravě jíst. Přestal kouřit i pít. „Ve dvou z deseti případů se mi to vymklo z ruky a v padesáti letech už to není roztomilé ani vtipné. Nekouřit jsem vydržel dva roky, teď se mi to taky trochu vymyká," přiznává.

V kinech teď běží jeho poslední film, romantická komedie Láska na špičkách. „Mám tam taneční vystoupení, tedy z mé strany je to pokus o taneční vystoupení. Když jsme to nacvičovali, tak jsem se moc nesmál.“  V příštím roce by se měl Igor Chmela objevit ve filmu Oběť a v komedii Mimořádná událost.

Jak se stal kutilem? Jaké představení ho čeká v divadle Verze, které založil?

autoři: Adéla Gondíková , zk

Související