Petra Špalková: Jaká úskalí přináší vztah s mužem mladším o deset let?

16. srpen 2020

S Miroslavem Tichým (35) jsou spolu 10 let. Stejný je i věkový rozdíl mezi nimi. Herečka v rozhovoru mluví o vztahu, svých dětech  i o předchozích zamlklých těhotenstvích.

„Samozřejmě že to má nějaká úskalí. Jako každý partnerský vztah. Má to úskalí i své výhody. Každý v tom životním období považuje za důležité jiné věci,“ vysvětluje držitelka dvou Českých lvů a několika divadelních cen.

„Jsme spolu 13 let. Budeme mít teď deset let od svatby. Bydlíme spolu a vychováváme dvě děti. A máme se pořád ještě rádi. To považuju za velice důležitý.“ První dítě měla herečka až v 35 letech. „Nebylo to vlastní rozhodnutí. Já bych bejvala měla děti už v pětadvaceti.“

„V prvním manželství ale o to nestál můj muž. A pak tomu nepřály okolnosti fyzický nebo metafyzický.“ Špalková totiž má za sebou tři tzv. zamlklá těhotenství, kdy plod v raném stadiu vývoje odumře, na rozdíl od samovolného potratu ale není vyloučen z těla „Bylo to hodně nepříjmený. Ale dopadlo to krásně. Byli jsme už připravení na variantu adopce.“

Jak se jí daří skloubit profesi s mateřstvím? Co rozhoduje o tom, kde a v čem bude hrát? Co je podle ní pravidlem partnerské důvěry?

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.