Pamprlice. Rozverná pohádka s Michalem Dlouhým a Vlastimilem Brodským

10. říjen 2021

Nikdy nekopej do muchomůrek, nebo probudíš strašidla! Tvrdí to moudrý bylinkář děda Matěj. A ví, co říká. Dostat se do křížku se zlomyslnými lesními bytostmi není jen tak.

Účinkují: Michal Dlouhý, Magdalena Chrzová, Alena Vránová, Iveta Dušková, Jiří Langmajer, Věra Kubánková, Vlastimil Brodský, Sylva Sequensová, Barbora Hrzánová, Václav Kotva a Ivan Trojan
Napsala: Helena Sýkorová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Miroslav Kořínek
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1997

Když člověk probudí pamprlice, jsou zlomyslné, dokáží škodit a vytvářet podivuhodné věci. Princezna Jiřinka, která je dost svéhlavá, se o tom přesvědčí na vlastní kůži.

Když v lese na truc rozkope muchomůrky, za trest jí na hlavě vyroste houba. Nedá se odstranit, vzápětí vyroste nová. Jenže princezna si nedá říct a brzy ze vzteku napadne kozu. Za trest bude mečet jako ona.

Pamprlice nemají rády, když někdo ubližuje přírodě a živým tvorům. Královna ale není ochotná vidět princezniny prohřešky. Je přesvědčená, že za všechny podivnosti a nepříjemnosti, které se Jiřince dějí, může mladý Filip.

Dokáže se Filip bránit? A jak mu v tom pomohou kouzelné pamprlíky, které pamprlice tu a tam někde vytřesou? Možná mají zlomyslné kousky lesních strašidel i svou dobrou stránku, protože princezně pomohou napravit hlavu.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související