Úžasné životy: Vlastimil Brodský podle Petry Černocké

10. květen 2020

Zpěvačka byla sestřenicí herecké legendy. Byť je od sebe dělil výrazný věkový rozdíl. „Seznamovali jsme se až v průběhu života,“ svěřuje se Černocká v dokumentu.

„Občas k nám přišel, přinesl dětem čokolády. Ale byl mezi námi velký věkový rozdíl. Seznamovali jsme se až v průběhu života. Je pravda, že výrazných mezníků v našich životech bylo několik. Třeba když začal dělat rozhlasového Hajaju. To už jsem chodila do nějaké druhé třídy a děti z toho byly paf,“ zavzpomíná v úvodu dokumentu Petra Černocká.

Černější vtípky mě nezaskočily

V dokumentu se zpěvačka vrátí i k momentu, kdy se se slavným bratrancem seznámila blíže. Bylo to v době, kdy zkoušela dráhu redaktorky v tehdejším Mladém světě. Brodský na titulní straně se jí totiž povedl a otevřel dveře i do dalších redakcí.

Později se vztah obou příbuzných propojil i pracovně, když Černocká uváděla zábavné pořady s tehdejšími legendami. „Byla jsem vždycky nadšená z jeho humoru. Černější vtípky mě nazaskočily. Myslím, že jsme v tomhle stejní. Ale diváci se někdy pěkně divili,“ říká s úsměvem.

Ženy o něj stály

Úžasné životy otevřou i téma Brodského žen. Pro ty měl herec slabost, stejně jako ony pro něj. „Ženy o něj stály. Banální je představa, že žena potřebuje svalovce s tetováním. Po něm šly ženský s poněkud hlubšími nároky. A on to s nimi uměl. Po jeho boku jsem viděla spoustu žen, byly krásné a duchaplné. Můžu ale říct, že naprosto fatální setkání bylo s Janou Brejchovou.“

Spustit audio

Související