Palačinkové těstíčko promíchané s podušenými houbami a šunkou

Za pár minut něco neobvyklého na zub? Přejeme houbařům úspěšný sběr a kuchařům chutný výsledek.

Ingredience:

200 g hub (hřibovité, směs, v zimě kupované žampiony)
200 g šunky
150 g hladké mouky
2 dl mléka
2 ks vejce
petrželka
máslo
pepř
olej
sůl

Příprava:

1. Nakrájené houby poduste na másle společně s nakrájenou šunkou, hotovou směs nechte vychladnout.

2. Z vajec, mléka, hladké mouky vymíchejte hladké těstíčko jako na palačinky. Do těstíčka přidejte podušené houby se šunkou a důkladně vše promíchejte, osolte, opepřete. Je-li těstíčko tuhé, přilijte mléko, je-li řídké, přidejte mouku.

3. V pánvi rozpalte olej a naběračkou vlijte směs, rozprostřete lžící a smažte dozlatova, pěkně z obou stran.

4. Hotové placky posypte nasekanou petrželkou a teplé podávejte., který najdete spolu s receptem na stránkách českého rozhlasu - vaříme s rozhlasem. Výborné jsou taky s domácím dipem.

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.