Onošené pohádky ze šatníku. Hajaja čtený a vysílaný živě

8. září 2019

Původní pohádkový seriál o svršcích, na které se často zapomíná. Živě ve studiu Rádia Junior čtou Nela Boudová, Marek Němec, Milena Steinmasslová, Petr Lněnička, Venda a Fráňa (Jiří Kohout a Tomáš Vacek), Michal Zelenka a Ivana Andrlová.

Také máte v pokoji šatník natolik přeplněný, že už nevíte, co všechno se v něm schovává? Nakoukněte spolu s Hajajou do skříní, v nichž se skrývají punčocháče, co se bojí výšky, hladový svetr, znavené kšandy nebo třeba látkový kapesník, který byl vyměněn za papírový.

V původním pohádkovém seriálu promluví Hajaja opět živě. Jak to herci zvládnou, můžete sledovat ve videu každý den od pondělí 2. září do neděle 8. září vždy v 19:00 na facebookovém profilu Dvojky nebo Rádia Junior. Všechna videa budou pak ještě týden dostupná na webu Rádia Junior.

Napsal: David Košťák
Režie: Izabela Schenková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Premiéra: 2. 9. 2019

1. Když má svetr hlad

Pohádku čte živě ve studiu Rádia Junior Nela Boudová.

Mnoho z nás má doma kus oblečení, který nenosí. Nepohodlné kalhoty, příliš volné tričko nebo třeba čepici, která vám pořád padá do čela... Malý Josef dostal od babičky svetr, co kousal! Proč byl svetr takový hlad? A nemáte i vy v šatníku také nějaký hladový kus oděvu? A nezapomněli jste ho jenom nakrmit?

2. Kolik srandy snesou kšandy

Pohádku čte živě ve studiu Rádia Junior Marek Němec

Nosíte ve svých kalhotách pásek, nebo máte raději kšandy? Zvědavý kluk jménem Dan nosil modré kšandy s bílými pruhy, které se svými zobáčky nejraději zakusovaly do modrých šortek s obrovskými kapsami. Jednoho dne se však stalo, že Dan kapsy přeplnil a kšandy už příliš těžké šortky neunesly! Jak to bylo dál?

3. Dál doskáče, kdo šetří své punčocháče

Pohádku čte živě ve studiu Rádia Junior Milena Steinmasslová

Znáte ten pocit, kdy se vám punčocháče pomalu ale jistě sesouvají dolů a vy sije musíte nenápadně vyhrnovat nahoru? Už vás někdy napadlo, proč to dělají? Možná se stejně jako punčocháče holčičky jménem Julie jenom bojí výšky. Jak tenhle problém vyřešit? Poslechněte si ve středu.

4. Kratičká tkanička

Pohádku čte živě ve studiu Rádia Junior Petr Lněnička

Dnes nás Hajaja zavede za tkaničkou, která nosila v botě nedospělou dětskou nožičku. Ta ale časem začala růst a dětská bota jí byla již nadále malá. A tkanička byla příliš najednou krátká! Co s ní bude? Zařadí se mezi špagety nebo snad žížaly?

5. Až se nasmrká a uschne

Pohádku čtou živě ve studiu Rádia Junior Venda a Fráňa

Máte ještě ve skříni látkové kapesníky, nebo jste je už všechny vyměnili za papírové? Takový látkový kapesník není na rozdíl od těch jednorázových vůbec k zahození. Zejména pokud na něm máte vyšité svoje jméno.

6. Příliš vážná kravata

Herec Michal Zelenka se odvážně pustil do čtení pohádky skřítka Hajaji

Nosíte někdy pod krkem motýlka nebo kravatu? Tyhle kusy oblečení se nenosí každý den a mnohdy musíme počkat na nějaký slavnostní okamžik, abychom si je mohli vzít na sebe. Poslechněte si vyprávění o tom, jak David dostal svou první kravatu a jak se s ní skamarádil.

7. Neplecha ve skříni

Herečka Ivana Andrlová přečetla živě pohádku skřítka Hajaji

Pepa má doma hladový svetr, co ho kouše. Kvůli tomu ho nenosí a schovává ho ve skříni. Ostatní kousky v jeho šatníku však na sobě začínají mít malé dírky. Jak je to možné? Rozluštěte tuhle záhadu spolu s Hajajou.

Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.