O radosti z jídla i ze života: Směnný provoz. Co pomůže v noci neusnout? Jak při únavě odolat sladkému?
Dá se při práci na směny zdravě jíst? Co bývá největší úskalí? Je vhodné vůbec v noci jíst, když naše tělo ví, že je noc a že běžně v noci nejíme? Jak při únavě odolat sladkému? Co si donést s sebou do práce na noční směnu? Jak je to s pitným režimem? Co si dát, když opravdu usínáme? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Fyzicky náročná práce. Je důležitá svačina, nebo stačí sytý oběd?
Jaký typ zaměstnání už můžeme považovat za fyzicky náročný? Co když nemám čas se najíst? Můžu pít sladké nápoje? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Sedavé zaměstnání. Jak tomu přizpůsobit jídelníček? Máme si vařit?
Jak zvýšit výdej energie, pokud v práci celý den sedím? Na co bychom měli myslet v rámci jídelníčku? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Příprava jídel. Jaké zásady dodržovat? Škodí dlouhé skladování?
Co je nejčastějším problémem v praxi? Jak bychom měli skladovat ovoce a zeleninu? Co když nám naklíčí brambory? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.