Novinky ve víkendovém vysílání Dvojky

14. březen 2019

Jan Čenský, Miro Žbirka, Václav Kopta... Český rozhlas Dvojka uvede v březnu tyto nové pořady.

Rychlá Dvojka

Petr Rychlý na slavnostním představení Devadesát let s vámi k 90. výročí Českého rozhlasu

Odvázaná hodina s Petrem Rychlým, který provází hitparádou skečů a historek nostalgicky archivních i žhavě současných. Ty jsou vybrány z nové řady, kterou vysílá od pondělí do čtvrtka Český rozhlas Dvojka.

Humorné situace ze života mají někdy lehce absurdní nádech, zvlášť když jsou jejich autory renomovaní mladí dramatici a scénáristé jako  Martin Matejka, Tomáš Dianiška, Ondřej Hübl, Jiří Jelínek a věčně mladí Jiří Lábus a Oldřich Kaiser coby rodinka Tlučhořových. Jejich skeče doplňují historky klasiků českého humoru jako byli Vladimír Menšík, Felix Holzman, Jaroslav Štercl, Miroslav Horníček.

Rychlou Dvojku poslouchejte v sobotu 9:00–10:00.

 

Mám rád

Miro Žbirka

Písničky, které provázely a stále provázejí životem Mira Žbirku a které, řečeno slovy jeho slavné písně, má rád. Legenda česko-slovenské pop-music v nové roli rádiového diskžokeje hovoří o nezapomenutelných setkáních s hvězdami světového hudebního nebe a kromě svých nahrávek vybírá písničky svých velkých vzorů a celoživotních hudebních lásek.

Mám rád poslouchejte v sobotu 10:00–11:00.

 

Hra na sobotu a Hra na neděli

Rozhlasová hra na Dvojce

V tradičních časech pro rozhlasovou hru se můžete těšit na novou dramaturgii. V sobotu po obědě na Vás čekají klasické hry, často ze zlatého fondu Českého rozhlasu. V neděli večer se můžete těšit na nové premiéry, případně modernější provedení klasických předloh a čas od času i kontroverzní díla. Pohádky a rozhlasové hry pro děti a mládež mají stále svůj vyhrazený čas v neděli po 13. hodině.

Hru na sobotu poslouchejte ve 13:00–14:00 a Hru na neděli ve 20:00–21:00.

 

Po Česku

Václav Žmolík

Václav Žmolík najezdí každý rok tisíce kilometrů po Česku a objevuje pro vás místa, kam stojí za to vyrazit v krásném i nepříznivém počasí. Každou sobotu odpoledne pro Vás Václav chystá tolik tipů na výlet, aby si z nich dokázal vybrat úplně každý.

Po Česku poslouchejte v sobotu 14:00–16:00.

 

Moje hvězdy

Vladislav Slezák

Rozhovory s hudebníky, textaři a vůbec lidmi, kteří zasvětili život hudbě, o písničkách, které by si s sebou nejspíš vzali na pustý ostrov. Všichni znají jejich hity, ale co si pouští oni sami v autě, anebo doma? Ti nejpovolanější vás vezmou na výlety ke hvězdám, o kterých jste možná ještě neslyšeli.

Moje hvězdy poslouchejte v sobotu 16:00–17:00.

 

My dva a čas

Jan Čenský

Jan Čenský si zve dvojice, které spolu prožily pořádný kus života. Ať už jako partneři, kolegové, rodinní příslušníci, anebo přátelé na celý život.

My dva a čas poslouchejte v neděli 9:00–10:00.

 

Zlaté časy

Václav Kopta

Textař a hudebník Václav Kopta uvádí písně, které obstály v souboji s časem, anebo o kterých si myslí, že teprve obstojí. Zlaté časy – slovní spojení, které v sobě ukrývá kouzlo vzpomínek, nostalgie, nebo životní etapy, která s má odstupem času víc barev, holky v ní byly tenkrát hezčí a měly kratší sukně, v kinech běželo víc filmů, na které se vyplatilo vystát frontu a v písničkách se zpívalo o věcech, kterým jsme rozuměli a jejich refrén jsme si zapamatovali už po prvním poslechu. Nejkouzelnější na tom je fakt, že každý z nás prožil ty své zlaté časy někdy jindy. A co když ty opravdové Zlaté časy prožíváme právě teď? Kdo ví?

Zlaté časy poslouchejte v neděli 10:00–11:00.

 

Nedělní Kolotoč

Jitka Lukešová

Dámy s krásnými a nezaměnitelnými hlasy Jitka Lukešová, Světla Magni a Jana Smutná provázejí nedělním speciálem Kolotoče, mozaikou zajímavostí od nás i ze světa. Chybět nebude ani Slovo nad zlato, povídání Jana Rosáka s Karlem Olivou o zákoutích češtiny.

Nedělní Kolotoč poslouchejte v neděli 14:00–16:00.

Spustit audio

Související

  • Na Dvojce si vyberete

    Tereza Kostková, Jan Čenský, Halina Pawlowská, Jan Rosák, Dalibor Gondík a další nové tváře. Český rozhlas Dvojka: Rádio, které vás baví.