Na Dvojce si vyberete

29. březen 2019

Tereza Kostková, Jan Čenský, Halina Pawlowská, Jan Rosák, Dalibor Gondík a další nové tváře. Český rozhlas Dvojka: Rádio, které vás baví.

Ranní Dvojka

Dalibor Gondík

Dokonce i všednodenní ráno vás může bavit. Postará se o to Dalibor Gondík se svým týmem. Uslyšíte reportáže i kulturní tipy a zajímavosti ze společnosti. Podívejte se do regionů, procestujte i řadu zemí a objevte svět, o kterém v turistickém bedekru ani netuší.

Ranní Dvojka od pondělí do pátku 6:00–8:30.

 

Dva na Dvojce

Jiří Holoubek a Šárka Volemanová

Sehraná moderátorská dvojice – ona a on – uvádějí příběhy ze života posluchačů i známých osobností a společně s odborníky hledají cestu, jak se nejlépe vypořádat s peripetiemi, které píše život. V druhé hodině tradiční poradna s dotazy posluchačů, aktuální témata a navíc zVĚDAvosti aneb věda v praxi.

Dva na Dvojce od pondělí do pátku 9:00–11:00.

 

Blízká setkání

Stáňa Lekešová a Tereza Kostková

Rozhovory s hosty, které znáte nebo které stojí za to poznat. Tereza Kostková a Stáňa Lekešová dokáží vést dialogy, které pohladí po duši jejich hosty i posluchače. S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novým zajímavým člověkem každý všední den.

Blízká setkání od pondělí do pátku 11:00–12:00.

 

Pokračování za chvilku

Halina Pawlowská a Jan Kovařík

Polední hodinka s fejetony a krátkými humoristickými povídkami. Ve všední den uvádí Jan Kovařík, o víkendu Halina Pawlowská. Pořad je otevřený i příběhům posluchačů, které pro vysílání upravuje osobně Halina. V nedělním speciálu „Co Čech, to Němcová“ Halina Pawlowská zpovídá hosty se vztahem k literatuře.

Pokračování za chvilku každý den 12:00–13:00, repríza v sobotu a neděli 20:00–21:00.

 

My dva a čas

Jan Čenský

Jan Čenský si zve dvojice, které spolu prožily pořádný kus života. Ať už jako partneři, kolegové, rodinní příslušníci, anebo přátelé na celý život.

My dva a čas poslouchejte v neděli 9:00–10:00.

 

Bijáček

Bijáček Jana Rosáka

Regina Květoňová a Jan Rosák si pro vaše uši pouští kultovní české filmy. Připomeňte si díla, která obohatila náš slovník hláškami jako „Stěrače stírají“ nebo „Hliník se odstěhoval do Humpolce“. Rozhovory s tvůrci a herci doplňujeme filmovou hudbou, zajímavostmi z natáčení a vzpomínkami z archivu.

Bijáček vždy v pátek 18:30–19:00.

 

Srdcovky od Dvojky

Srdcovky od Dvojky

Výlet proti proudu času do dob, kdy hudba měla nejen rytmus, ale také melodii. Domácí i světové zlaté hity z 50. až 80. let vybírají a slovem provázejí Miloš Skalka a Josef Melen.

Srdcovky od Dvojky vždy pondělí až pátek 19:00–19:45.

 

Mám rád

Miro Žbirka

Písničky, které provázely a stále provázejí životem Mira Žbirku. Legenda česko-slovenské pop-music v nové roli rádiového diskžokeje hovoří o nezapomenutelných setkáních s hvězdami světového hudebního nebe a kromě svých nahrávek vybírá písničky svých velkých vzorů a celoživotních hudebních lásek.

Mám rád poslouchejte v sobotu 10:00–11:00.

 

Rychlá Dvojka

Petr Rychlý

Odvázaná hodina s Petrem Rychlým. Provede vás hitparádou skečů a historek nostalgicky archivních i žhavě současných. Humorné situace ze života s lehce absurdním nádechem pro Dvojku napsali renomovaní mladí scenáristé jako Martin Matejka, Tomáš Dianiška, Ondřej Hübl, Jiří Jelínek nebo věčně mladí Jiří Lábus a Oldřich Kaiser coby Tlučhořovi. Jejich skeče doplňují historky klasiků českého humoru.

Rychlou Dvojku poslouchejte v sobotu 9:00–10:00.

 

Nedělní Kolotoč

Jitka Lukešová

Dámy s krásnými a nezaměnitelnými hlasy Jitka Lukešová a Jana Smutná provázejí nedělním speciálem Kolotoče, mozaikou zajímavostí od nás i ze světa. Chybět nebude ani Slovo nad zlato, povídání Jana Rosáka s Karlem Olivou o zákoutích češtiny.

Nedělní Kolotoč poslouchejte v neděli 14:00–16:00.

 

Zlaté časy

Václav Kopta

Václav Kopta a jeho milovaná 60. léta v písničkách a především jejich textech. Zlaté časy v sobě ukrývají kouzlo vzpomínek, nostalgie nebo životní etapy, která s má odstupem času víc barev, holky v ní byly hezčí, sukně kratší, v kinech běželo víc filmů, na které se vyplatilo vystát frontu, a v písničkách se zpívalo o věcech, který jste rozuměli a jejich refrén jste si zapamatovali hned napoprvé.

Zlaté časy poslouchejte v neděli 10:00–11:00.

 

Moje hvězdy

Vláďa Slezák

Rozhovory s hudebníky, textaři a vůbec lidmi, kteří zasvětili život hudbě, o písničkách, které by si s sebou nejspíš vzali na pustý ostrov. Všichni znají jejich hity, ale co si pouští oni sami v autě, anebo doma? Ti nejpovolanější vás vezmou na výlety ke hvězdám, o kterých jste možná ještě neslyšeli.

Moje hvězdy poslouchejte v sobotu 16:00–17:00.

 

Příběhy slavných značek

Jan Kovařík

Někdy stačí jen náhoda, štěstí, jindy geniální nápad. Pokud se k tomu přidá dřina, pokora a vytrvalost, může vzniknout legendární výrobek, který provází životem celé generace od praprarodičů až po prapravnuky. Poslechněte si příběhy lidí, jejichž nápady či výrobky nás obklopují leckdy už sto let.

Příběhy slavných značek vždy v úterý 18:30–19:00.

 

Stopy, fakta, tajemství...

Stanislav Motl

Pořad, který je vyvrcholením životního pátrání, zkušeností, hledání v archivech, vášně pro postihnutí pravdy a nacházení souvislostí hlavního protagonisty Stanislava Motla. Po delší odmlce přinese Dvojka v roce 2019 několik desítek premiérových dílů.

Stopy, fakta, tajemství... vždy v pondělí 18:30–19:00.

 

Dokuseriál

Dokuseriál

Příběhy, vyprávění, realita. Atraktivní žánr dokureality se v měsíčních cyklech věnuje fenoménům současnosti. Sledujte příběhy lidí, které vypovídají spíše než o konkrétních osobách o trendech kolem nás. Příběhy lidí podstupujících plastické operace, pečujících o své nemohoucí rodiče či programově se zbavujících všech nepotřebných věcí.

Dokuseriál vždy v neděli 18:30–19:00.

 

Po Česku

Václav Žmolík

Václav Žmolík najezdí každý rok tisíce kilometrů po Česku a objevuje pro vás místa, kam stojí za to vyrazit v krásném i nepříznivém počasí. Každou sobotu odpoledne pro Vás Václav chystá tolik tipů na výlet, aby si z nich dokázal vybrat úplně každý.

Po Česku poslouchejte v sobotu 14:00–16:00.

 

Programové schéma vysílání Dvojky

Programové schéma Dvojky 2019