Normální člověk má rád jaro! Omeletky Haliny Pawlowské o podzimním splínu

23. říjen 2021

Omeletky jsou dnes naplněné podzimním splínem a depresí. Syn Haliny Pawlowské má podzim rád a s rozkoší ji provokuje líčením nádherně tlejícího listí.

 „Ty jsi tak morbidní," řekla jsem mu. „Normální člověk má rád jaro!" Znechuceně odfrkl: „Jaro nesnáším! Hnusí se mi, jak se všichni vyhrnou ven, vypadaj po zimě jako bílý larvy, přiblble se usmívají a radujou se, jak všechno pučí a pučí… Jo, to mi připomíná: nepůjčila bys mi dva tisíce?"

Vyrazíš si králem oko!

Můj otec nebyl snad přímo pesimista, ale rozhodně byl "katastrofik". Krom toho, že nás každé ráno zásoboval nejnovějšími hrůznými informacemi ze světa, dokázal také každou situaci domyslet do těch nejpříšernějších konců.

Když mě ve třinácti učil hrát šachy a mě se v deset večer začaly klížit oči, tatínek se rozčílil: „Nespi u toho! Usneš, upadne ti hlava na stůl, spadneš na krále a vyrazíš si oko!"

Šťastný člověk vaří šťastná jídla

Nevařte, když jste otrávení! Britský časopis Duševní obnova tvrdí, že se během vaření přenáší negativní energie z člověka do jídla a z jídla přechází na strávníka. Dlouhodobá konzumace pokrmů, které připravoval člověk v depresi, může i vám způsobit psychické problémy.

Naštěstí to platí i opačně. Šťastný člověk vaří „šťastná" jídla! Abyste byli ještě víc šťastní, upečte si banánový chlebíček podle receptu dcery Haliny Pawlowské.

Víte, co pomáhá se zimní frustrací? Podle ankety časopisu Bild vyrazí 56 procent žen do obchodů a nálada se jim zlepší jenom v tom případě, když si koupí něco hezkého na sebe. Třicet šest procent žen pak dává před oblečením přednost kultuře. Pomáhá i čokoláda. Po té sáhne 27 procent špatně naladěných žen.

Omeletky nabídnou povídku Milana Jakubíka s názvem Zamyšlení stárnoucího muže. Halina Pawlowská přečte svoji povídku s názvem Je to úchyl, přidá historku, jak skočila v Itálii z plovoucího mola a také recept na banánový chlebíček.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související