O pořadu Česko jako na dlani

Jedinečné odpoledne, které propojuje celou republiku. Od pondělí do čtvrtka vždy po 13:00 vám budeme pohodovými společníky a nabídneme to nejzajímavější z dění v naší zemi.

Krátce po 13:00 si bude moderátorka Tereza Bebarová v rubrice Jezte, ať vám to sluší povídat s nutričními terapeutkami Veronikou Pourovou a Andreou Jakešovou o zdravém vztahu k jídlu a vyváženém stravování. Reportérka Věra Pfeifferová přinese informace o všem důležitém, co se děje kolem nás, a nechybí ani oblíbená rubrika O původu příjemní.

Po 14:00 vás v rubrice Po Česku Václav Žmolík zavede do míst, která stojí za to navštívit. Uslyšíte praktické tipy a rady na cestu. A poznáte místa v Česku, kde vám bude dobře. Velký prostor dostane v našem odpoledním vysílání i kultura: kolem 14:30 se u mikrofonu objevují umělci, kteří představují své nejnovější počiny na poli hudby, divadla, filmu, literatury, tance či výtvarného umění.

A protože víme, že i vy, naši posluchači, jste velmi pozorní a navíc rádi soutěžíte, nabízíme po 15. hodině soutěž Máte vteřinku? Zde testujeme vaši pozornost tím, že pouštíme ukázku z pořadů Dvojky a následně se ptáme na detaily, které zazněly. Odměnou jsou zajímavé ceny. 

Máte vteřinku? Pravidla soutěže zde ❯❯

Stálé místo má v odpoledni i rubrika Prstem po mapě, kterou připravuje cestovatel Petr Horký a uslyšíte ji krátce po 15:00. Vezme vás v ní za hranice Česka na místa, o kterých stojí za to vědět. A vysílání doplní i aktuální meteorologická předpověď z Českého hydrometeorologického ústavu.

Historie:
Pořad se začal vysílat 5. září 2022, kdy ve vysílání nahradil Odpoledne s Dvojkou. Záznamy najdete ještě měsíc po odvysílání v Celodenních záznamech.

Připravují: 
Iva Bendová, Mirek Vaňura, Marcela Hájková, Václav Žmolík, Josef Melen, Petr Horký a Věra Pfeifferová

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
po–čt 13:00Dvojka

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady

  • Stopy, fakta, tajemství...

    Pořad, který je vyvrcholením životního pátrání, zkušeností, hledání v archivech, vášně pro postihnutí pravdy a nacházení souvislostí hlavního protagonisty Stanislava Motla.

  • Dva na Dvojce

    Příběhy ze života, které vidí jinak ona a on. Poradna s odborníky, zajímaví hosté i postřehy posluchačů.

  • Ta naše písnička

    Tradiční česká lidovka a dechovka na vlnách rozhlasu.

  • Blízká setkání

    Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat.