Naučte se poznat kvalitní víno a vychutnat si všechny jeho chutě. Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
I svět vína má svá pravidla. A když je budete znát, lépe tento nápoj oceníte. V Mistrovském kurzu sommeliér Jakub Přibyl vysvětlí, co odděluje dobré víno od špatného. Dozvíte se, zda kvalitnější víno bývá automaticky i dražší. Uslyšíte také praktické rady, jak víno vhodně sladit s pokrmem. A proč je pro lepší porozumění vínu důležitější spíš paměť než například speciální talent?
Související
-
Svařák je skvělá věc. Když se udělá ze skvělého vína a surovin, radí sommeliérka Klára Kollárová
„V zahraničí se ví málo o tom, že vedle piva tady máme i dobrá vína. Chtěli bychom, aby se turisté zajeli podívat v rámci pobytu i na Moravu,“ uvádí v Blízkých setkáních.
-
Různé druhy ovoce i zeleniny nebo houby a rajčata. Současné pivní trendy přibližuje sommeliérka
Které pivo je nejlepší na světě? „Každý člověk má trochu jinou chuť a každý si dá jiné pivo. Neumím říct, jestli existuje jedno na světě,“ uvažuje Marcela Titzlová.
-
Umíme správně zpracovávat ovoce? Odpovídá sommeliér Svatopluk Šimáček
Jaká je úroveň současných moravských vinařů? Umíme správně zpracovávat ovoce? A kolik prostoru ve Svatoplukově životě nadále zaujímá sport?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.