Na předpremiéře svého filmu jsem dvacet minut plakala, přiznává herečka Jana Bernášková

10. listopad 2023

Je herečkou a autorkou tří knížek. Podle titulu Jak přežít svého muže byl teď natočen film. „Netušila jsem, co mě čeká. Přitom umím prezentovat knihy i seriály,“ přiznává. Jaký byl start knížky? Psala se jí knížka dobře? Převádí se dobře knižní humor do toho filmového? Jsou ve filmu všechny scény a historky?

„Nikdy jsem neměla hlavní roli ve filmu či seriálu, a už vůbec ne ve svém osobním filmu. A pro ten, jako pro své vlastní děti, uděláte víc než pro cizí. Takže jsem upřímně netušila, do čeho jdu a že to bude tak náročné,“ popisuje Jana Bernášková.

Jana Bernášková

Film viděla napřed v hrubém sestřihu a v předpremiéře na Slovensku. „Já asi dvacet minut v kuse strašně plakala. Diváci nechápali, když viděli autorku a hlavní hrdinku v slzách. Nečekala jsem tu emoci. Byl to silný zážitek v tom, že jsme to zvládli, že se naplnilo, co jsem si představovala,“ říká Jana Bernášková.  

Nezvažovala natočit podle knížky seriál? „Chtěli jsme mít hlavně svobodu. Když točíte televizní seriál, tak ji nemáte. S manželem, který psal scénář (Rudolf Merkner), jsme chtěli být svobodní. A to se nám povedlo,“ uzavírá herečka v Blízkých setkáních.

Jana Bernášková
autoři: Tereza Kostková , eh

Související