„My sami nevíme, co z toho je mystifikace,“ říká o seriálu Zkáza Dejvického divadla herečka Lenka Krobotová

20. březen 2019

Už třetí týden baví diváky České televize seriál s protagonisty oblíbeného divadla. „Při čtení jsme se s kolegy nasmáli jako nikdy předtím,“ přiznává Lenka Krobotová.

Byli jsme překvapení, jak nás režisér – můj táta – Miroslav Krobot zná do hloubky a do jakých sebeironických vod se to dostává. Ale jsem ráda, že do toho všichni šli po hlavě a že jsme si do sebe docela dost hrábli,“ hodnotí herečka seriál, který proplétá mystifikaci s realitou.

Stanislava Lekešová a Lenka Krobotová

Diváci v seriálu asi hledají odpovědi na to, co je realita a co mystifikace. „Říkali jsme si, že i pro nás bude zábavný pozorovat, jak si to divák přebere. Jsou tam samozřejmě střípky z reálných situací, které jsou vložené do těch mystifikačních.“

„Teď jsem zrovna slyšela, že jsou lidi, kteří opravdu přemýšlí, jestli jsme si prošli kauzou, že jsme měli AIDS, jestli máme peníze a jak to s námi vůbec je,“ směje se upřímně.

Lenka Krobotová se nejdřív chtěla věnovat lidovému a scénickému tanci, nakonec vyhrálo divadlo. Zásadní roli v tom paradoxně nehráli její slavní rodiče, herečka Hana Doulová a režisér Miroslav Krobot, ale film Šakalí léta, v němž účinkovala coby tanečnice. „Nic není náhoda, ale je důležité, jak se situací ve správný moment naložit tak, aby vás někam mohla posunout,“ hodnotí Lenka Krobotová a dodává, že důležitá je také odvaha. „Bývala jsem trémistka. Zpětně se divím, jak jsem přijímačky na DAMU zvládla,“ směje se.

Bezproblémová, ale hubatá

Lenka se rozhodla pro herectví až někdy v šestnácti sedmnácti letech. Ale to, že v ní dříme talent, bylo podle její maminky jasné už mnohem dřív. „Jen jsme si toho nevšimli,“ směje se Hana Doulová, se kterou se Stáňa Lekešová během rozhovoru spojila po telefonu a Lenku Krobotovou tím překvapila. Žádného šokujícího odhalení se ale posluchači nedočkali. „Možná v pubertě byla trochu hubatá,“ loví v paměti vzpomínky na Lenčino dětství Hana Doulová.

Jak se dostala do souboru Dejvického divadla a proč se bála působit na jedné scéně se svým otcem Miroslavem Krobotem? Jak zvládá časově náročnou práci spolu s péčí o rodinu a děti? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Stáňa Lekešová , and
Spustit audio

Související