Muzika je obrovský magnet, i když má jepičí život. Dagmar Černochová u Haliny Pawlowské

V její duši odjakživa rezonovaly dvě touhy – muzika a medicína. „Dělat obojí ale nešlo. Mám v sobě zakódováno, že člověk by měl dělat věci dobře,“ říká o své životní volbě známá lékařka.

Celoživotní partnerka Karla Černocha a maminka zpěvačky Terezy Černochové se nakonec rozhodla pro medicínu – obor ušní, nosní, krční. „Strašně dlouho jsem ale svého rozhodnutí litovala,“ přiznává v rozhovoru s Halinou Pawlowskou.

Odmalička totiž byla obklopena hudbou. „Můj táta byl muzikant, multiinstrumentalista. Měl několik hudebních seskupení. Věnoval se klasice i kavárenské muzice. Takže u nás doma pořád někdo cvičil,“ vzpomíná.

„Já sama hrála deset let na klavír v Lidušce. Na konzervatoř jsem ale nešla. Touha stát se lékařkou byla silnější.“ Přesto, jak sama říká, hudba z jejího života nevymizela.

Karlovo country jsem nemusela

K muzice si pak cestu hledala už jen amatérsky. „S jabloneckou skupinou jsme jezdili po Severočeském kraji a na jedné štaci jsem se seznámila s Karlem, kterého jsem jako muzikanta velmi obdivovala.“

„S Karlem jsme měli stoprocentně stejný hudební vkus. Jediný problém jsem měla s country, kterému se on věnoval. Svorně jsme neměli rádi dechovku,“ směje se.

Jaké bylo její soužití s Karlem Černochem? Proč vášnivá čtenářka čte hlavně dětskou literaturu? Jaká je její profesionální úchylka? A dokáže ji ještě něco v její ordinaci překvapit?

Spustit audio

Související