Můj skoromanžel nemá rád, když o něm píšu, ale tuhle knihu mi odpustil, tvrdí autorka Iva Pekárková

24. říjen 2023

Její nejnovější kniha je o vlacích. „Jsou to přesně popsané příběhy ze života mého skoromanžela. Na konci knihy mu děkuji za to, že mi je přinesl,“ uvádí autorka. Jaký má vztah k vlakům? Jak se dostala do Anglie? Proč a po jak dlouhé době pověsila na hřebík taxíkaření? A jak se stala kostelnicí?

Co kniha s názvem Kam jede tohle nástupiště Ivě Pekárkové přinesla? „Povědomí, že těch 15 let, co můj miláček pracuje u dráhy, jsem neposlouchala zbůhdarma a že to ode mě nebyla oběť, ale investice. A přestože nemá moc rád, když o něm píšu, tak nejenže mi tuhle knihu odpustil, ale je šťastný,“ vypráví spisovatelka.

Kromě díků se svému partnerovi v knize i omlouvá. „Za všechny drastičtější metody, které jsem použila, aby mi příběhů nevyprávěl ještě víc. Můj miláček je totiž strašně ukecaný, a kdyby mu to člověk dovolil, tak bude mlít osm hodin v kuse,“ usmívá se.

Které byly ty „drastické“ metody? „Zakázala jsem mu mluvit nebo jsem mu uvařila něco dobrého,“ vypráví s tím, že ze svého nigerijského skoromanžela (jak ho sama nazývá) prý udělala zdravě žijícího vegetariána. „Teď má nejraději omáčku z lilku, rajčat a krevet. Je to šťastný člověk, který je vděčný životu za všechno dobré. Možná jsem se to od něj naučila,“ připouští spisovatelka Iva Pekárková.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související