Mořský vlk s italským rizotem

2. prosinec 2016

K rybám je vynikající např. šafránové, pórkové, fenyklové nebo černé rizoto.

Ingredience:

mořský vlk
sůl
olivový olej
čerstvé bylinky
šalotka
200g rýže (carnaroli, arborio)
1 dcl bílého vín
kuřecí vývar
máslo
sůl
pepř
parmazán

Příprava:

1. Filety nebo celého vlka marinujte olejem a bylinkami. Pečte zprudka, pak zlehka dopékejte s máslem. Rybu nesmíte přepéct, byla by suchá.

2. Na oleji zpěňte šalotku, přidejte nepranou rýži a orestujte. Zalijete vínem a nechte odvařit.

3. Postupně přilévejte horký kuřecí vývar tak, aby byla rýže stále ponořená. Principem je odvařit všechen vývar a rýže musí být akorát.

4. Ke konci vmíchejte hoblinku másla a dochuťe. Úplné finále je přidání parmazánu, případně smetany.

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

    Jan Rosák, moderátor

    slovo_nad_zlato.jpg

    Slovo nad zlato

    Koupit

    Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.