Mořský vlk s italským rizotem
K rybám je vynikající např. šafránové, pórkové, fenyklové nebo černé rizoto.
Ingredience:
mořský vlk
sůl
olivový olej
čerstvé bylinky
šalotka
200g rýže (carnaroli, arborio)
1 dcl bílého vín
kuřecí vývar
máslo
sůl
pepř
parmazán
Příprava:
1. Filety nebo celého vlka marinujte olejem a bylinkami. Pečte zprudka, pak zlehka dopékejte s máslem. Rybu nesmíte přepéct, byla by suchá.
2. Na oleji zpěňte šalotku, přidejte nepranou rýži a orestujte. Zalijete vínem a nechte odvařit.
3. Postupně přilévejte horký kuřecí vývar tak, aby byla rýže stále ponořená. Principem je odvařit všechen vývar a rýže musí být akorát.
4. Ke konci vmíchejte hoblinku másla a dochuťe. Úplné finále je přidání parmazánu, případně smetany.
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.