Moje opravdové otcovství je nuda, prohlašuje Dominik Landsman, autor Deníčku moderního fotra

21. červen 2021

Když přišel o zaměstnání, zůstal doma na rodičovské dovolené a vznikly z toho humorné knihy. „Deníček moderního fotra je beletrie. Je to smyšlené,“ uvádí to na pravou míru. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Žádné rady jsem nedával. Existuje spousta příruček pro rodiče, které s největší pravděpodobností píšou bezdětní lidé, protože tak to nefunguje. Kdo napsal, že mimino spí dvacet hodin denně?! Moje spalo pět, a to ještě pod pohrůžkou!“

„Výchova u nás je standardní. Moje opravdové otcovství je nuda,““ popisuje autor skutečnost.

Skvělá práce

Má díky výchově pevnější vazbu se svým potomkem? „Žádné srovnání nemám, protože nevím, jak to mají ostatní. A hlavně, my se s kamarády o dětech nebavíme. Takže nevím,“ krčí rameny.

Podle vlastního mínění zvládl výchovu svého, dnes už osmiletého syna, výborně. „Se vší skromností, zvládl jsem výbornou práci. Syn by mohl víc poslouchat, ale to zavinila manželka. Já to dělal dobře,“ usmívá se potutelně Dominik Landsman.

Kde končí vážnost a začíná humor? Jaké bylo jeho dětství? Přinesl si z něj trauma? Čtou rodiče jeho knihy? A čte své knihy on sám?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související