Miroslav Plzák. Léčitel českých manželství

„Zatloukat, zatloukat, zatloukat!“ Miroslav Plzák se proslavil výrokem, jehož  autorem prý ve skutečnosti nebyl. Napsal Tomáš Syrovátka. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Tato údajně vyřčená slova se měla týkat manželské nevěry, kterou přiznávat není radno. Ať už legendární radu vyřkl nebo ne, téma partnerského soužití ho proslavilo. Často a rád o něm mluvil v televizi, v rozhlase i na jevišti, kde s úspěchem vystupoval.

Stál u zrodu manželského poradenství u nás

Vydal také mnoho populárních knih. Ve své době otevíral intimní témata s neobvyklou otevřeností, a lidé o jeho názory projevovali nefalšovaný zájem.

Kromě této mediálně viditelné tváře bodrého odborníka se však také zcela seriózně věnoval svým pacientům a stál u zrodu manželského poradenství u nás.

A v neposlední řadě se pohyboval v kruzích, kam se mnoho smrtelníků nedostane: znal se s předními umělci, zpěváky, herečkami. Prožil bohatý a jedinečnými setkáními nabitý život.

Další Příběhy z kalendáře budou věnovány slavnému režisérovi filmů pro pamětníky.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související