Mimořádně sympatický rebel... Nezatloukat s Lukášem Pollertem

9. červen 2012

Rozhovor o medicíně, sportu a rodinných vztazích se svérázným lékařem s olympijskou minulostí. Moderuje Hanka Švejnohová.

Je mu 42 let, ale svou klukovskou tvář ani povahu nezapře. Jeho životní konto obnáší neuvěřitelné množství aktivit a odvedené práce.

Jako lékař anesteziolog má v rukou denně lidské životy. Jako sportovec dosáhl v 90. letech na nejvyšší možné vrcholy: ve vodním slalomu získal zlatou a stříbrnou olympijskou medaili, byl druhý na MS a dvakrát za sebou třetí na ME.

Jako otec pěti dětí je alespoň podle dostupných informací rovněž záviděníhodným exemplářem. Na pár let si vyzkoušel i praxi v komunální politice, kterou v současné době prezentuje snad už jen předsednictví v protidrogové komisi na Praze 6.

Přes všechna seriózní data a skutečnosti v jeho životě se nejvíc proslavil jako legendární prodejce svých olympijských medailí, a pověst věčného rebela si nese s sebou dál. Nutno podotknout, že mimořádně sympatického rebela.

Nemá problém cokoli přesně pojmenovat a jeho názory bývají často považovány za kontroverzní. Ale na druhé straně právě tou přímočarostí a odlišností sbírá cenné body, o které, jak jistě později vyplyne z živého rozhovoru, určitě vůbec nestojí.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio