Miluji život a neplánuji. Chci nechat na osudu, co přinese. Herečka Chantal Poullain píše a zpívá šansony

2. březen 2023

Nedávno vydala CD šansonů. „Jsou tam klasické francouzské i ty, co jsem napsala já. Šansony nejsou o hlasovém výkonu, ale o prožitku. Narodily se na ulici,“ vysvětluje známá herečka v Blízkých setkáních. Myslí francouzsky, i když hraje na jevišti? Mění se člověk věkem? Jak vznikla Nadace Chantal Poullain a komu pomáhá? Bylo odmala jejím snem jet rallye Paříž-Dakar?

Mezi šansony, které sama napsala, patří například Carrousel neboli Kolotoč. „Je o tom, jak čas letí, a někdy mám pocit, že mám kolotoč v hlavě. Říkám si, jestli by se nemohl zastavit. Ale ten, který by se neměl nikdy zastavit, je kolotoč lásky.

Chantal Poullain

Život nás pořád vede, někdy se na chvíli vrátíte, pak zase popojedete. Proto miluji život a nikdy příliš neplánuji, protože chci nechat na osudu, co mi přinese,“ vypráví Chantal Poullain v Radiocafé Vinohradská 12.

„Mám na CD k sobě tři úžasné hudebníky a jsou to magoři. Jsou úplně nejlepší,“ směje se. „Uvidíme, jak to bude s dalšími CD, teď musím připravit další texty. Jezdíme koncerty po celé republice. Je to kolotoč, uzavírá herečka a šansoniérka.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související