Milujeme se, ale v ložnici to neklape. Vše je řešitelné, radí sexuoložka Laura Janáčková

17. srpen 2021

Pokud si rozumíme, ale v ložnici nám to nefunguje, je třeba to řešit, zdůrazňuje sexuoložka a psycholožka Laura Janáčková. Je třeba překonat strach a stud a o problémech mluvit.

„Partneři o tom většinou nemluví a takovým situacím se vyhýbají. Chodí třeba výrazně později spát, než ten druhý nebo se vymlouvají na únavu. Důvody mohou být psychické i fyzické,“ upozorňuje odbornice.

Rozdílná potřeba sexu může vztah zkomplikovat

„Problém může být i v rozdílné sexuální potřebě. Když přejde zamilovanost, druhý partner může být frustrovaný, neví, co se děje a mlčí, ale je nespokojený. V ordinacích je to nejčastější téma. Ten s nižší potřebou se nemůže zcela přizpůsobit, ale můžeme to řešit, aby byli spokojení oba.“

Jak to v ordinaci u Laury Janáčkové chodí?  „Přijdou dva lidé, společně se bavíme a hledáme důvod, proč tomu tak je. Buď to může být v psychické rovině, například stres a hádky. Nebo zdravotní důvody, léky a podobně. Vždy nějaké řešení je. Když ho navrhneme, tak se jim rozzáří oči, že vše bude fungovat, a budou si cítit mladí a uvolnění. Navíc se ví, že sex 2x týdně je prevence proti infarktu myokardu.

Co dělat, když muž nahradil sex obsahem ledničky? Může dlouhodobě fungovat vztah bez sexu?

Spustit audio

Související