Lucie Štěpánková o roli šéfové v Případech 1. oddělení: Nevěděla, jsem, že je to až taková potvora

7. prosinec 2022

„Případy 1. oddělení jsou mimořádným seriálem, proto ho národ miluje,“ říká herečka, která si v něm zahrála roli protivné šéfové, terorizující podřízené. Jsou jí blízké sociální sítě? Cítí se divadelní herečkou? Za co získala cenu Thálie? Jak se jí pracovalo s režisérem a hercem Markem Němcem? Kde vyrůstala a kam by pozvala?

Lucie Štěpánková prý ani netušila, jak negativní roli bude hrát. „Řekli mi, že je to nesympatická paní, která manipuluje svými podřízenými. Ale nevěděla jsem, že je to až taková potvora, která 1. oddělení rozpustí,“ vypráví herečka.

„Bylo mi řečeno, že pro scenáristu Josefa Mareše byla inspirací skutečná paní, která hýbala policejním prezídiem,“ dodává. Hrát tak výrazně negativní postavu bylo pro ni prý trochu složité. „Jsem naivka a snažím se v lidech vidět to dobré.“

„Když jsem si scénář četla, přišlo mi zvláštní, že na té ženě není vůbec nic sympatického. Měla jsem potřebu udělat z ní člověka. Moc mi pomohl režisér Peter Bebjak, který mi jednou řekl, že ona není zlá. Ona je jen přesvědčená o tom, že má pravdu. Pomohlo mi, že jsem toho zlouna nemusela hrát,“ uzavírá herečka.

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související