Lasička. Pohádka s Ivanem Trojanem a Eliškou Balzerovou na motivy německé lidové pověsti

9. říjen 2022

Chudá pasačka Lasička poradí zbloudilé víle studánku, kde může přenocovat. Víla Lasičce za její laskavost věnuje svůj závoj. Ale zlá Gerta se ho zmocní, a navíc zařídí, aby nebohou pasačku poslali mezi dravé vlky. Lasička všechna příkoří přestojí a ve své dobrotě navíc zachrání bobra. Netuší, že je to zakletý rybář. Svou láskou a odvahou mu nakonec dokáže vrátit lidskou podobu. Ale není jisté, že jí samotné to přinese štěstí. Poslechněte si pohádku o spletitých cestách osudu.

Osoby a obsazení: Věra Hučínová (Lasička), Ivan Trojan (bobr), Eliška Balzerová (víla Loreley), Miroslava Hozová (selka), Sylva Sequensová (Gerta), Antonín Hardt (mlynář), Radoslav Brzobohatý (rytíř Konrád), Daniela Kolářová (Burgundská královna) a Ladislav Mrkvička (vypravěč)
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Lenka Vintrová
Zvukový design: Petr Šplíchal
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1996

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související